Keszthely McDonald's - Clear '97 Kft
Küldés folyamatban...

Keszthely McDonald's

A kedvezményezett neve: Clear ’97 Gyorsétterem Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Technológiai fejlesztés a keszthelyi McDonald’sban
A szerződött támogatás összege: 45.443.337,- Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. június 10.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02506.

 

A Jövő Élménye vagy Experience of the Future (EOTF) új éttermi koncepciót olyan jövőbe mutató igények és elvárások hívták életre, melyek gyökeresen megváltoztatják a mekizés élményét, egyúttal modernizálják a McDonald’s márkát.

A Jövő Élménye éttermekben a hangsúly a minőségen, a kényelmen, és a személyes élményen van.

A Jövő Élménye éttermekben a vendégek az igényüknek és elképzelésüknek leginkább megfelelő módon rendelhetik meg, fizethetik ki, kaphatják meg és fogyaszthatják el a termékeket.

A digitális technológia segítségével vendégeink a kioszkokon kényelmesen böngészhetik a termékválasztékot, egyszerűen választhatnak a szélesebb menü kínálatból, egyes termékeket a saját igényeikhez alakíthatnak, sőt, akár a saját asztalukhoz is kérhetik azokat.

A „Jövő Élménye” éttermi koncepció újításai többek között a következők:

A keszthelyi McDonald’s étterem a magyarországi hálózat harminchetedik ”Jövő Élménye” koncepció alapján átalakított egysége. A Tapolcai úti étterem esetében a “Natural Integrity” design-t valósította meg a vállalat és franchise partnere, így a belsőépítészeti kialakításban a fa és a bőr elemek kombinációja köszön vissza. A felújítás során teljesen megújult a konyha, a kiadó terület, a tető és a kert is, sőt új játszóház is létesült. Az étteremhez 6 érintőképernyős rendelésfelvevő felületet alakítottak ki, így nem csak a kasszánál, de az önkiszolgáló kioszkokon is lehetősége van a vendégeknek rendelni és fizetni. Az akadálymentesített vendégtérben 105, a teraszon pedig további 100 ülőhely várja az érkezőket.

A speciális étkezési igényekkel rendelkező vendégek számára mostantól a teljes gluténmentes portfólió is elérhető, illetve a kávékülönlegességeket – amelyek az egyik leghíresebb barista La Cimbali kávégéppel készülnek – laktózmentes tejjel, mandulaitallal vagy akár koffeinmentes változatban is kérhetik.

A jövő élményét kínáló éttermekben a kollégák is számos újdonsággal találkozhatnak, hiszen a digitális technológia segítségével nemcsak a vendégtér szolgáltatásai, de a termelés és a kiszolgálás folyamatai is megújulnak.

A kollégáknak egyszerre csak egy-egy részfeladatot kell ellátniuk, illetve felügyelniük, így számukra egyszerűbb, gördülékenyebb és kiszámíthatóbb a munka.

A konyhatechnológiai fejlesztés elsősorban gépek beszerzésével valósult meg, másodsorban számítástechnikai fejlesztés keretében.

A berendezések bemutatása röviden. 2 db melegentartó, amely a korábban elkészített termékeket képes terméktípusok szerint egyedileg beállítva olyan állapotban (hőmérséklet, állag … stb.) tartani, amely által frissen készült terméket tudunk vendégeinknek biztosítani. Ennek köszönhetően a 100 %-os minőség és vevői elégedettség mellett kollégáink gyorsabb és hatékonyabb sütés-főzési és nem utolsósorban kiszolgálási folyamatot tudnak teljesíteni.

Továbbá 3 db toaster, azaz pirító berendezés beszerzése is megvalósult, melynek segítségével az éttermeinkben már jól ismert hamburgerek, muffinok zsemléit a tökéletes íz-élmény elérése érdekében előpirítjuk egy erre a célra kifejlesztett berendezés segítségével. Rövid idő alatt, sorozatban tudja a standard méretű fél-zsemléket megpirítani. 3 db gőzölő berendezés megvásárlása történt, melynek használatával a megpirított zsemlék állaga tökéletes lesz, a gőzölök biztosította megfelelő hőkezelési eljárással.

A beruházásban valósult meg 1 db gőzmodul beszerzése. A gőzfürdő-melegvíz modul használata óránként akár 240 tea elkészítését teszi lehetővé. Az 1 db elektromos, 3 lapos kontakt grill a megfelelő húsok, hamburgerek grillezésére alkalmas ipari méretű berendezés, amely szintén e projekt keretében lett beszerezve.

A 40 méter hosszú, szigetelt italcső segítségével a vendégek számára használandó, önkiszolgáló italtöltésre alkalmas italautomata került összeköttetésbe a konyha adott pontján lévő adagolótartállyal.

Az étterem szellőztetését, hűtését és fűtését 2 db hőszivattyús klímaberendezés vásárlásával és működtetésével oldottuk meg. Ez egy kompakt berendezés, teljes vezérlő automatikával, továbbá duál üzemű fűtéssel rendelkezik. Hőszivattyús- és gázfűtéses üzemben is képes működni, amit saját vezérlése tud váltani a külső hőmérséklet függvényében. A klímaberendezések a vendéglátóhelységben elvárt, tökéletes komfortérzetet biztosító levegő megteremtése miatt váltak szükségessé. Egyik legnagyobb fejlesztésünk az informatikai és pénztárgép rendszer beszerzése, amely digitális újdonságnak számító rendszer. Ez egy teljesen új vendégkiszolgáló struktúra, amelyhez szükséges a kiszolgálást és a háttérben működő konyhatechnológiának a teljes átalakítása. Ennek a rendszernek a kialakítása tette szükségessé a beszerzendő eszközöket és szolgáltatásokat. Ezen rendszer alkalmassá tette a vendégek irányában történő kiszolgálást, közvetlen kontaktálás nélkül is. Illetve a rendszer része még több nagy érintőkijelzős felülettel rendelkező állvány (kioszk), mely a vendégtérben került elhelyezésre és melynek előnye, hogy vendégeink maguk állíthatják össze elfogyasztott ételüket egy teljesen automata asztalhoz történő kiszolgálási rendszer keretében. A folyamatos kommunikációt egy belső, többszereplős fülhallgatókon keresztül működő hangrendszer

biztosítja, mely gyorsítja a kommunikációt. A konyhában történő termelési folyamatok koordinálásához különböző méretekben kijelző monitorok, a rendszer működéséhez szükséges nyomtató egységek, pultmonitorok, szerverrendszer, szoftverek beruházása valósult meg és mivel ez egy komplett rendszer a kollégák munkaidő nyilvántartását is segítő eszközt is beszereztünk.

Az EOTF-IOD installáció szolgáltatás ingatlanberuházás keretében valósult meg, mely éttermünk számítástechnikai és konyhatechnológiájának szolgálatában álló új fejlesztés. A rendszer installációja olyan beruházási folyamat, amely magába foglalja az összes eszköz egy rendszeren futó működését.

Ezekhez a folyamatokhoz hozzájárul mind a rendszer fizikális kialakítása – kábelezések, bekötések, hálózatok kiépítése – mind pedig magának a rendszernek a technikai, informatikai hátterének kialakítása.

Ezek együttes beszerzése és működtetése növeli termelékenységünket, megújítja technológiánkat.

Create your account

⚠ Az alábbi feladatok mindegyikét kell nálunk végezni, ezért nincs lehetőség pl. csak takarítás vagy pakolás és egyéb konyhai előkészítő, kisegítő feladatokra! ⚠

Feladatok: 

  • ✅ Termékek elkészítése a konyhán (önálló feladat, nem kisegítő)
  • ✅ Vendégek rendeléseinek felvétele és kiszolgálása
  • ✅ Pénztárgép kezelése (pénzkezelés!)
  • ✅ Könnyű fizikai feladatok elvégzése (pl. termékek pakolása)
  • ✅ Étterem tisztán tartása (általános takarítási feladatok)